2019. január 25., péntek

ornament and (crime) christmas vibe




A félév tapasztalatai alapján úgy gondolom, hogy a díszítés és a spontán építészet, ha nem is egy és ugyanaz, nagyon gyakran kéz a kézben járnak. Mindkét tevékenységre szüksége van az embereknek, hogy saját képükre formálják környezetüket, perszonalizálják, otthonossá tegyék azt, megszüntessék a sterilitást. 
Karácsonyi időszakban ennek legkézenfekvőbb módja a különböző díszek, koszorúk, gyertyák, DIY ajándékok tonnaszám gyártása, valamint az ünnep kezdetének hivatalos jele: a kültéri égősorok kihelyezése. Évről évre szeretek ilyenkor körbejárni a kisvárosban, ahol lakom, megcsodálni, rangsorba tenni a legkülönfélébb világításokat. Az idei felhozatalt megpróbáltam dokumentálni és kategóriákba osztani. 


I. less is more

Az alábbi házak lakói ezen az elven indulhattak el advent első vasárnapja körül, és ellenállva a kísértésnek, hogy bármilyen nagyszabású akcióba kezdjenek, egy darab égősorral dolgoztak mindösszesen. Az eredmény: sötétben is jól leolvasható tetőidomformák! 





II. szükségmegoldás

Az évek óta elmaradó fehér karácsony ellen számtalanok dacoltak eddig felfújható hóemberekkel, ezzel teremtve meg az igazi karácsonyi havas hangulatot. Idén sajnos csak egyetlen egyet sikerült lencsevégre kapni, őt is óvatosan, megbújva, a teraszra helyezve.




III. new wave 

Sokan voltak idén, akiknek úgy tűnt, elegük lett a mainstream égősorokból, és ki akartak próbálni valami egészen mást, valami sokkal különlegesebbet, mint a szomszédjuké, ez pedig a fényfestés. A jelenség elég nehezen dokumentálható, a képek nem adják vissza azt a kellemetlen érzést, amit a falon mászkáló óriási rénszarvas, karácsonyfadísz és cukorrúd kelt a gyanútlan járókelőben. 




IV. less is bore

Természetesen azért voltak, akik időt, energiát, kerti növényt és harmóniát nem kímélve teljes erőbedobással díszítettek, szinte nappali fényárban úsztatva ezzel az egész kertet. 





Bónusz!

A főút mellé kihelyezett nagyméretű traktor kivilágítása mára már a város látványosságai közé tartozik. 





Bánszegi Bíborka

Képek forrása: saját fotók

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.