2015. június 27., szombat

Zaha Hadid, Patrik Schumacher - Citylife

lakóház, felhőkarcoló
-
Milánó, Olaszország // 2015 // Zahad hadid, Patrik Schumacher
-
A Milánói Expo 2005-ben új helyre költözött, ennek köszönhetően egy 122.700 négyzetméteres terület vált szabaddá, amelyet neves építészek segítségével újítottak fel. 
A területre három új felhőkarcolót terveztek: Isozaki Torony (202 m), Arata Isozaki és Andrea Maffei tervei alapján, Libeskind Torony(150 m) Daniel Libeskind által és a Hadid Torony (170 m) Zaha Hadid tervei alapján. A felhőkarcolókban nagyrészt irodák foglalnak helyet, ahová az Allianz biztosítótársaság is költözik. A három épület mellett két lakónegyed is épül, amelyeket Zaha Hadid és Daniel Libeskind tervezett, ezekben közel 1500 luxuslakást fognak átadni.
Zaha Hadid lakóépületei szálcement és fapaneles homlokzatú házak, amelyek földszintjein üzletek, vendéglátóipari egységek, fitness termek kerülnek kialakításra. Az épületek erkélyei és tetői egyaránt kanyargós, hullámos kialakításúak, amellyel a mozgást és a változást próbálják bemutatni. Minden lakás eltérő alaprajzú, és mindegyikhez tartozik egy vagy több hatalmas erkély. A lakások nagy része délkeleti tájolású, hogy a napfényt a lehető legjobban beengedje, és az épületek közti parkra a lehető legjobb kilátást biztosítsa. A legkisebb lakóház 5 szintes, a legmagasabb 13. A legfelső emeleten 2 szintes penthouse lakások vannak, amelyek a legdrágábbak és a luxust sem nélkülözik. Az épületek Zaha Hadidtól egy kicsit szokatlanok, de remélhetőleg beilleszkednek Milánó életébe.
-
-
Felső Márk






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.