2015. június 27., szombat

MUJI's Prefab Vertical House

készház
-
Tokió, Japán // 2014 // Muji design
-
A MUJI egy olyan japán üzletlánc, amely az IKEA-hoz hasonlóan széles közönséghez juttatja el a mindennapi, mégis minőségi designt az irodaszerektől kezdve a háztartási felszerelésekig. A cég sikere a tárgyak egyszerűségében, flexibilitásában és persze jó kidolgozottságában rejlik, amelyeket egy nagyobb léptékben is ki tudtak próbálni.
Építészettel először 2009-ben kezdtek el foglalkozni, amikor Kengo Kumát felkérték, hogy tervezzen két előregyártott családi házat, amelyek egységes, könnyen összeszerelhető elemekből épülnek fel, lehetőséget adva a gyors kivitelezésre és a különböző alaprajzi variációkra. Ezzel megszületett a „Window House” és a „Tree House”, amelyek a MUJI cég szellemiségébe beleillő, rendelhető termékeiként kaphatók.
2014-ben egy újabb típusú lakóházat dobtak piacra, itt a jellegzetes japán belvárosi sűrű beépítésre adtak választ egy egyszerű, megfizethető, előregyártott fa szerkezetű rendszerrel. A típus a „Vertical House” nevet kapta, amelynek lényege a minimális alaprajzi terület maximális kihasználtsága. Az épület szinte egy légtérként működik, amelybe a középen elhelyezett lépcsőház és a különálló hat helyiség, inkább nevezhetők zónáknak, szinteltolásos födémjei állnak bele. A Vertical House-ból jelenleg hét variáció közül tudunk választani, amelyeket a ház jellegéhez méltó, letisztult és minőségi MUJI bútorokkal és kiegészítőkkel tudunk teljessé tenni.  
-
-
Sztavropulosz Nikolasz








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.