2015. június 22., hétfő

S-AR - Box House

családi ház
-
Monterrey, Nuevo Leon, Mexikó // 2013 // stación-ARquitectura + Comunidad Vivex
-
A lakóház egy szociális program, a Comunidad Vivex keretében valósult meg. A szervezet célja, hogy olyan rossz anyagi helyzetben lévő családokat segítsen lakhatáshoz, ahol valamelyik családtag építőmunkásként dolgozik. A projekt a teljes megvalósulás feltételeit megteremti, viszont önerő: saját munka bevonásával. A megkeresett építészek rendszeresen egyeztetnek a támogatottakkal, majd a család szabadidejében építi fel az elemi szerkezetekből álló házat. Az építőanyagokat szponzorok biztosítják.
A kétszintes, 110 m2-es épület 3,2 MFt-os, alacsony bekerülési költsége is az építészeti tervezés eredménye: a beton blokkokból felépült egység egyszerű szerkesztési elvet követ. Az oldalhatárra került téglalapban egy kisebb doboz, belső mag helyezkedik el, ez tartalmazza a kiszolgáló funkciókat és a közlekedőt. A ház anyagai, színei, nyílászárói visszafogottak, a család valós anyagi helyzetét tükröző belső puritánsághoz igazodnak.
A szervezetnek több elkészült és részben megvalósult projektje is megtalálható a honlapján, ahol adományozásról, működésről és a házak készültségi fokáról tájékoztatnak a látogatókat.
-
-
Ónodi Szabó Ákos










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.